Lehden tekijät

Neuvolalehteä hyvällä sykkeellä

Kolme vuosikymmentä sitten, keväällä 1988, tein oman urani ensimmäisen Neuvolalehden Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Haastava työ jatkuu edelleen, nyt kovin kivassa tekijätiimissä.

Kolmen naisen voimin kokoamme lehden neljä kertaa vuodessa. Teemme valtakunnallisen terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän lastensuojelun ammattilehden alan osaajien iloksi ja hyödyksi.

Porvoolainen Tea Itkonen, lehtemme tuottaja ja taittaja, on samalla Jaakkiman Sanomien päätoimittaja. Hän on taustaltaan kemiantekniikan diplomi-insinööri ja on sattumienkin myötä päätynyt taiteilijaksi, toimittajaksi ja media-alan ammattilaiseksi. Kahden pojan äiti on myös purjehtija, perinteiden puolestapuhuja ja käsistään kätevä. 

Ilmoitustenhankkija Johanna Pelto on pitkän linjan ammattilainen hänkin. Toimii monen lehden, katalogin ja kirjan taustalla hankkimalla varoja tuotteen toteutumiseksi. Ilman ilmoituksia ei myöskään Neuvola ja kouluterveyslehteä olisi olemassa. Johannalla on myös harrastuksena parvekepuutarhurointi ja hän on hurahtanut aiheeseen niin voimallisesti, että pitää siihen liittyvää sivustoa, parveke.fi.

Itse koen olevani terveyden edistämisen pitkän linjan ammattilainen ja toivottavasti myös hitusen innovaattori. Ensimmäisessä laihduttamiseen liittyvässä haastattelussani vuonna 1978 sanoin Helsingin Sanomissa pontevasti näin: ”Pulssin pitää nousta!” No juu, kyllä pitää, olen toki vieläkin samaa mieltä. Mutta kun sataa ja on kylmä ja jatkuvasti pimeä? Ja kun liikunta tarkoittaa minulle pääasiassa ulkoreippailua?

Pulmani ratkesi yllättävän kätevästi, kun ymmärsin siirtää juoksumattoni kerrostaloautotallista työhuoneeseeni. Nyt tossu kulkee ja ajatus laukkaa. Päälle vielä pikkupainojumppa aamu-uutisten aikaan niin liikuntapakettini on kasassa!

Hyvällä sykkeellä, siitä se taas lähtee.

 

Comments are Closed

Theme by Anders Norén